Czekoladowo-cynamonowo-kawowe "całuski"
3 tabliczki ulubionych czekolad
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
szczypta soli
1 łyżeczka kawy instant
1 łyżeczka ciepłej wody
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 łyżka mielonego cynamonu
Roztopić czekoladę w mleku skondensowanym w dużym rondlu na małym ogniu wraz ze szczyptą soli. Zdjąć z ognia. Rozpuścić kawę w gorącej wodzie, dodać wanilię i cynamon i wszystko razem wymieszać z mieszanką czekolady i mleka, mieszają, aż masa będzie gładka. Następnie równomiernie wlać do przygotowanej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę włożyć na 3 godziny do lodówki. Potem pokroić na małe kwadraty.
Smacznego :)
p.s. można dodać także róże ulubione dodatki np. orzechy, żurawinę


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz